maanantai 19. tammikuuta 2015

Kuvia olisi jo paljon, kun vain osaisi jatkaa tästä...

3 kommenttia:

  1. Heippa!

    Nyt kun olet saanut tekstin luotua, olet jo lähellä onnistumista kuvienkin kanssa. :)

    Siirrä kuvat kamerasta tai puhelimestasi tietokoneesi kansioon. Tämän jälkeen klikkaat tuossa "uusi teksti"- ikkunassa sivun ylälaidan kuvakkeista "Lisää kuva"- painiketta. (Löytyy "Linkki"- painikkeen vierestä).

    Aukeaa uusi pienempi ikkuna, jonka vasemmassa ylänurkassa löytyy "Valitse tiedostot"- painike. Painiketta painamalla aukeaa tietokoneesi resurssienhallinta jota selaamalla pääset kansioon mihin ottamasi kuvat on tallennettu. Valitse kuvat, ja ne ilmestyvät aiemmin näkemääsi ikkunaan esikatselukuvina. Tämän jälkeen voit klikata haluamiasi kuvia (sininen kehys kuvan ympärillä osoittaa kuvan aktiiviseksi).

    Kun olet valinnut kaikki haluamasi kuvat, klikkaat vasemmasta alalaidasta sinistä "Lisää valitut"- painiketta. Ja nyt kuvat ovat siirtyneet tekstialustalle. Tekstialustalla kuvaa klikkaamalla saat kuvan muokkaamiseen tarvittavia välineitä esille. Voit muuttaa kuvan kokoa ja sijoittelua sivulla. Kun saat kuvan mieleiseksesi ja tekstit kohdalleen, on uusin blogikirjoituksesi valmis julkaistavaksi.

    Jos ei meinaa onnistua, niin Tahdon Coachingia- napin takaa löytyy aina osaava henkilö avustamaan. Ja 0504042902/Mikko päivystää lähes ympäri vuorokausen :D

    -Mikko

    VastaaPoista
  2. Entäs miten saa padin kanssa kuvat sumplittua, kuvat on tallessa jossain svääreissä minne ne menee automaattisesti. Saan auki kaikki tarvittavat, siis teksti osion minne kirjottaa sekä löydän kuvan mutta en löydän miten saisin kuvan liitettyä tekstiin..huoh Tack in etukäteen 😊

    VastaaPoista
  3. Oikein hyvä kysymys!

    Teillä on muistaakseni iPadit käytössä ja kokeilin omallani äsken ensimmäistä kertaa kuvan lisäämistä. Kömpelöä on ainakin selaimen kautta! En päässyt omallani edes selaamaan kaikkia kuvia padin albumista. Linkkinä kyllä kuvan saa liitettyä, mutta tämä vaatii ensin kuvan lataamisen johonkin verkkopalveluun (Photobucket, DropBox jne.) ja sen jälkeen vasta voi lisätä kuvan URL- osoitteen kautta.

    Helppona ratkaisuna voi hakea App Storesta Blogger- nimisen sovelluksen jolla pääsee näppärästi kirjoittamaan ja lisäilemään kuvia suoraan puhelimen tai tabletin kuvagalleriasta ilman mitään ongelmia. Löytyy ainakin Applen laitteisiin. Erittäin yksinkertaistettu ja selkeä sovellus. Android- käyttöjärjestelmällä varustettua tablettia minulla ei valitettavasti ole nyt käsillä, jotta pääsisin tutkimaan seikkaperäisesti miten sellaisella kuvan lisääminen tapahtuu. Yleisesti ottaen jos sovellus esim. Pinterestiä, Twitteriä tai nyt Bloggeria varten on olemassa, kannattaa sellainen hakea laitteeseen. Helpottaa käyttöä huomattavasti.

    Jos padilla kuvan lisääminen menee hankalaksi, niin ei auta muu kuin lähettää omaan sähköpostiin kuvat laitteelta ja lisäillä sitten tietokoneella. Välillä vastustaa, mutta kyllä näistä opitaan :)

    VastaaPoista