Tutkinnon osa 1

Tuotekehitystyön valmistelu

Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon perusteet kertovat, mitä missäkin tutkinnon osassa tulee osoittaa osaavansa. Alla on materiaali, jossa on käyty läpi tämän ensimmäisen tutkinnon osalta miten sen esimerkiksi voi tehdä.


Tuotekehitystyötä valmistellaan yhdessä kiihdyttämössä. Siellä sen todellinen valmistelu tapahtuu. Tutkinnon perusteiden mukaan ensimmäisessä tutkinnon osassa ei ole mitään perusteissa mainittua dokumentointiaineistoa. Alustava projektisuunnitelma tulee vasta seuraavan vaiheeseen. Käytä kiihdyttämöön tulevaa materiaalia aineistona. Mutta jos haluat, voit aloittaa luonnostelemaan jo alustavaa projektisuunnitelmaasi. Luonnos löytyy alla olevasta linkistä:

Projektisuunnitelma Loviisan logolla (luonnos)

Jos teet tämän, talleta se sitten 1. tutkinnon arviointimateriaaliin ja jatka sen jälkeen eteenpäin - tee tästä alustava projektisuunnitelma toista tutkinnon osaa varten.

Tutkinnon henkilökohtaistamissuunnitelma löytyy alla olevasta linkistä:

Tutkinnon suorittamisen suunnitelma osa 1:een
 
1. tutkinnon osan suorittamisen ohjeistus - pdf


Yksittäisen tutkintosuorituksen arviointilomake löytyy alta. Huomaathan, että tämän lomakkeen tarkoitus on antaa sinulle itsellesi palautetta omasta toiminnastasi, eikä se ole pakollinen tutkinnon suorittamisen kannalta.

Yksittäisen tutkintosuorituksen arviointilomake

 


Vielä tässä kuva arviointiaineiston rakenteesta - molemmat luonnokset ovat sellaisia, joita ei ole mainittu tutkinnon perusteissa, muut dokumentit on.

Jaanan tekemä materiaali siitä, miten hän itse valmistautuisi tutkinnon osa 1. tekemiseen. Tutkinnon perusteissa puhutaan alustavasta projektisuunnitelmasta, mutta sen laatiminen kuuluu vasta toiseen tutkinnon osaan. Tässä tutkinnon osassa pohjana on Projektisuunnitelman luonnos - jos sitä haluat käyttää. Sen näyttäisin ja pyytäisin siitä arvioinnin työpaikalla. Jättäisin sen arviointeineen odottamaan ensimmäistä arviointikeskustelua, mutta jatkaisin siitä samasta pohjasta toista tutkinnon osaa varten. Pohjaa ei tietenkään tarvitse noudattaa orjallisesti.Tärkeintä on se, että projektisuunnitelma palvelee sinua.


Tämä teksti on tutkinnon perusteissa. Tämä ja vain tämä osoitetaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti